Exempel på symtom som jag behandlar är:

• Rygg- och nackbesvär

• Ischiassmärta

• Huvudvärk

• Andningsbesvär

• Matsmältningsproblem besvär

• Förslitningsskador/ Sport Idrottskador

• Muskel- och ledbesvär

• Musarm, tennisarmbåge

• Emotionella spänningar

• Stress

Olika tekniker som en osteopat kan använda sig av:

Artikulering / Mobilisering

En rytmisk teknik utan snabba rörelser. Syftet är att aktivera leder och ligament för att göra dem smidiga. Cirkulationen ökar i muskler, bindväv och lymfsystemet runt leden. Detta kan ha en inflammationshämmande och smärtreducerande effekt.

MET (Muscle Energy Technique)

Osteopaten placerar en eller flera leder i specifika positioner och patienten får hålla emot med ett konstant tryck. Tekniken används för att få en bättre balans mellan olika muskler samt att påverka ledens rörlighet.

Strain/Counterstrain

Strain Counterstrain är en metod som används till för att behandla leder och muskler i kroppen. Det är en mjuk behandlingsmetod som syftar till att normalisera den neurologiska aktiviteten och därmed balansera den påverkade muskeln.

BLT (Balanced Ligamentous Tension)

Genom att varsamt placera en smärtande led i ett optimalt och balanserat läge kan man få kringliggande ligament och muskler att självmant slappna av. Därmed brukar smärtan avta och behandlingen återställer leden i dess optimala läge. BLT är en lugn och varsam teknik som kan användas till kroppens alla leder, till exempel inflammerade nackleder från en whiplashincident.

Manipulation

Snabba, lätta och specifika rörelser som kan återställa en normal rörlighet i leder där rörelseförmågan är nedsatt. Vid denna teknik kan ibland ett ”ploppande” ljud höras, detta pga att ett vakuum släpps i ledkapseln. Den snabba rörelsen in mot leden gör att rörligheten ökar och smärtan lindras.

Cranio-sacral

Osteopaten undersöker subtila förändringar i korsbenets och skallbenens struktur och rörlighet men även i kroppens fascior/hinnor och vätskesystem. Tekniken är fysiskt extremt lätt men ofta mycket påtaglig för patienten.

Det är en vanlig behandlingsmetod vid bland annat huvudvärk, täppta bihålor, trötthet, nackproblem, sömnsvårigheter och stress, oro, magproblem. Utomlands används kraniell osteopati som en vanlig behandlingsmetod för bebisar och barn. En mjuk och mycket kraftfull teknik.

Visceral behandling

Kan motverka obalanser, sammanväxningar och nedsatt mobilitet i och runt våra inre organ.

Om våra organ, liksom alla vävnader, har en optimal cirkulation och ett bra dränage, optimerar vi deras möjligheter att fungera som de ska.

Tekniken används ofta för att motverka matsmältningsproblem, förstoppning, diarré, menssmärtor och huvudvärk. Problem med inre organ kan även påverka vår rygg och tvärtom.

1408241101321778.jpg